Woordenboek van voornamen

Auteur: Dr. J. van der Schaar
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 376
Verschijningsjaar: Jaren '80 en eerder:antiquarisch
Dit boek bevat een inventarisatie van de Nederlandse, Friese en Zuidafrikaanse doop- en roepnamen. Van al deze namen worden de varianten gegeven, eventueel de streek waar zij voorkomen, de betekenis van de grondvorm en bijzonderheden over de grote dragers van die namen: vorsten, heiligen enz.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,50
Boekentip
Omschrijving
Details
Onze namenschat is de laatste decennia sterk uitgebreid door import - onder meer via literatuur, film en televisie - van buitenlandse, vooral Angelsaksische namen. Alle moderne buitenlandse namen die opgenomen zijn werden in ons land aangetroffen. Het boek bevat een uitgebreid register.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Dit woordenboek bevat een tot 1983 bijgewerkte inventarisatie van Nederlandse, Friese en Zuidafrikaanse doop- en roepnamen die in Nederland voorkomen. Van al deze namen worden de varianten gegeven, eventueel de streek waar ze voorkomen, de betekenis van de grondvorm, en bijzonderheden over grote dragers ervan zoals vorsten, heiligen, mythologische figuren enz. Door import via massamedia en literatuur is onze namenschat de laatste decennia sterk uitgebreid met vooral Angelsaksische namen. Het boek bevat een register van alle namen met varianten, wat de bruikbaarheid maximaal maakt. Een bibliografie komt met name tegemoet aan de belangstelling van genealogen en historici. De wetenschappelijke betrouwbaarheid van dit naslagwerk van de hand van een expert op het terrein van de naamkunde komt ten goede aan de vele soorten gebruikers waarvoor het bedoeld is, zoals daar zijn a.s. ouders, historici, genealogen en dialectologen. Zeer kleine druk.
(Biblion recensie, Mw. dr. M.J.I. Bos.)

Aula, ISBN10 9027448833 , goede staat, vergeling,376 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Dr. J. van der Schaar
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Pagina's 376
KENNIS & INFORMATIE Baby & Zwangerschap, Naslagwerken
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Nee
Fictie - Non-fictie Non-fictie
GEBOORTE & OUDERSCHAP Babyboek, Namenboek, Zwangerschapsboek
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
Verschijningsjaar Jaren '80 en eerder:antiquarisch
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht