Van Jordanees tot Yup - Anna Lascaris

Auteur: Anna Lascaris
Staat van het boek: Nieuw boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 262
Verschijningsjaar: 2014
Annie is een geboren Amsterdamse uit de Jordaan. Ze groeit op in een steuntrekkers gezin en heeft ondanks de armoe waarin ze leeft een fijne jeugd.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 17,95
Boekentip
Omschrijving
Details

Dan ontmoet ze Edwin, een zoon van rijke ouders uit Wassenaar. Ze worden verliefd, maar krijgen veel tegenstand van hun familie. De moeder van Annie heeft het niet zo op dat bekakte milieu, de moeder van Edwin verafschuwt het belabberde niveau waarin haar zoon trouwt.

Maar desondanks worden ze gelukkig. De moeder van Annie sluit Edwin al snel in haar hart en Edwin past zich goed aan in de Jordaan.

Bij de moeder van Edwin ligt de situatie anders. Zij laat geen moment voorbijgaan om Annie op haar armoedige afkomst te wijzen.

Maar daar krijgt ze Annie niet mee klein. Opgegroeid in een buurt waar ze heeft geleerd van zich af te bijten, geeft ze de moeder van Edwin lik op stuk waardoor er een barst tussen hen ontstaat die niet meer te lijmen is.

Langzaam past Annie zich aan in het milieu van Edwin. Ze maakt vrienden en zet zich in als vrijwilligster op de school van haar kinderen.

Als ze denkt dat ze alle drempels heeft overwonnen, slaat het noodlot toe. Haar dochter krijgt een dwarslaesie, en als Edwin later overlijdt kan ze het niet meer vinden in het milieu waar ze zich nooit echt heeft thuis gevoeld.

Als een armoedig meisje heeft Annie de Jordaan verlaten, als een steenrijke weduwe komt ze als Yup terug op de plek die ze diep in haar hart nooit heeft kunnen vergeten.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Anna Lascaris
Staat van het boek Nieuw boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Schrijverspunt
Pagina's 262
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Vrouwen
LITERATUUR Roman
Fictie - Non-fictie Fictie
Hoofdlocatie in boek: Nederland
Uitvoering Paperback
Verschijningsjaar 2014
ROMANS-soorten Autobiografisch, Levenstijl Romans, Politiek & Sociale romans, Roman algemeen, Romantische roman
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht