prisma-damboek - R.C. Keller

Auteur: R.C. Keller
Staat van het boek: Antiquarisch boek
Uitvoering: Pocket
Pagina's: 183
Verschijningsjaar: Jaren '80 en eerder:antiquarisch
Dit boek is allereerst geschreven voor degene die nog met dammen willen beginnen of zojuist hun eerste partijen niets of hebben beëindigd, in het algemeen dus voor wie bijna niets van dammen weet.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 1,95
Boekentip
Omschrijving
Details

De schrijver heeft een studie gemaakt van hetgeen nieuwelingen in het damspel aantrek en hij weet voor welke speciale problemen zij in het begin komen te staan. Hij heeft als vrucht daarvan een geheel nieuwe benaderingswijze van de beginnende lezer ontwikkeld en deze in dit boek neergelegd. Puttend uit een enorme ervaring besteedt Wij daarbij veel aandacht aan de achtergronden en de logische samenhang van alle gebeurtenissen op het dambord. Halverwege het boek is de ijverige student al een beginner meer, en dan is het boek ook interessant voor de dammer: vele standen zijn ook voor hem het genieten waard. De beschouwingen van de auteur zullen meer lijn in zijn spel kunnen brengen en de nieuwe opzet en systematiek bij de behandeling van het middenspel zullen verhelderen voor hem werken. Kortom, een boek waaraan zowel de beginner als de dammer met ervaring menig genoeglijk en leerzaam uur zal kunnen beleven.

Over de auteur: R. C. Keller, die op damgebied internationaal grootmeester is, behaalde in 1923, op achttienjarige leeftijd, zijn eerste titel: Kampioen van Gelderland. Tussen 1926 en 1955 behaalde hij dertien maal het kampioenschap van Nederland. In de toernooien om de wereldtitel van 1948 en 1956 werd hij tweede, in die van 1925 en 1952 derde.

Prisma, goede staat, 1963, 183 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur R.C. Keller
Staat van het boek Antiquarisch boek
Uitgever: Prisma
Pagina's 183
VEEL GELEZEN DOOR Kinderen >12
Fictie - Non-fictie Non-fictie
VRIJE TIJD & SPORT Denksport & Kaartspelen
Uitvoering Pocket
Conditie van het boek antiquarisch goede staat
Verschijningsjaar Jaren '80 en eerder:antiquarisch
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht