Nieuw

Oranje onder : populair orangisme van Willem van Oranje tot nu - Henk te Velde en Donald Haks

Auteur: Henk te Velde en Donald Haks
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 304
ISBN10: 9035141253
ISBN: 9789035141254
Verschijningsjaar: 2014
Er zijn veel boeken over de Oranjes, maar er is veel minder geschreven over de aanhankelijkheid aan Oranje, het orangisme. In Oranje onder wordt voor het eerst de geschiedenis van dit orangisme verteld, vanaf het begin tot nu.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 3,50
Boekentip
Omschrijving
Details
Er zijn veel boeken over de Oranjes, maar er is veel minder geschreven over de aanhankelijkheid aan Oranje, het orangisme. In Oranje onder wordt voor het eerst de geschiedenis van dit orangisme verteld, vanaf het begin tot nu. Dat begin ligt niet - zoals je zou kunnen denken - bij Willem van Oranje. Orangisme als een geheel van leuzen, motieven en het gebruik van de kleur oranje als herkennings- en mobilisatiemiddel ontstond pas in de zeventiende eeuw. Toen de Oranjes in het eerste stadhouderloze tijdperk uitgeschakeld leken, ontwikkelde het orangisme zich in de oppositie tot een oproep tot herstel van de oude orde. Die werd vooral gehoord op crisismomenten zoals het Rampjaar 1672, het herstel van de onafhankelijkheid in 1813 en de Tweede Wereldoorlog. In dit boek worden het orangisme in de Republiek en in het koninkrijk en ook het recente Oranjegevoel op een nieuwe manier bekeken. Door de aandacht vooral te richten op het populair orangisme in de onderste regionen van de samenleving ontstaat een nieuw en verrassend beeld van een bijzonder verschijnsel uit de Nederlandse geschiedenis.
Oranje onder is geschreven door een keur van historici. De redacteuren Henk te Velde en Donald Haks zijn beiden verbonden aan de Universiteit Leiden.
Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Henk te Velde en Donald Haks
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Bert Bakker
ISBN 9789035141254
ISBN10 9035141253
Pagina's 304
KENNIS & INFORMATIE Geschiedenis , Koninklijk huis, Nederlandse geschiedenis
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Vrouwen, Mannen
Fictie - Non-fictie Non-fictie
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
Verschijningsjaar 2014
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht