In alle staten - Max westerman

Auteur: Max westerman
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 271

Wat Max Westerman meer dan 25 jaar geleden naar Amerika bracht is wat bijna iedereen met dit land heeft: een grenzeloze fascinatie. Wat je ook van Amerikanen vindt, zeker is dat je íéts van ze vindt. Hun avontuurlijke geest maakt ze als eenlingen inspirerend, maar als volk soms angstaanjagend.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,95
Boekentip
Omschrijving
Details

In dit persoonlijke boek maakt Westerman de balans op van zijn belevenissen als correspondent. Aan de hand van grote en kleine gebeurtenissen en met humor laat hij zien hoe Amerika zich heeft ontwikkeld. Hij schrijft over zijn ontmoetingen met presidenten, met de arbeiders van een bommenfabriek maar ook met de bejaarde leidster van een orgasmecursus. Over de buitenlandse politiek van de supermacht, de tomeloze prestatiedrang van zijn burgers, over hun sterke geloof in God en ook in complotten en vliegende schotels. In alle staten schetst een pakkend en kritisch beeld van een wilskrachtig en wispelturig land dat op het toppunt van zijn macht staat.

Fragment:
Ik was achttien toen ik voor het eerst naar Amerika ging. Met een rugzak en een heleboel vooroordelen. Als Europeaan hoefde je mij niets meer wijs te maken over dit land. We weten toch allemaal dat Amerikanen geen cultuur hebben, dat ze oppervlakkig zijn, opschepperig en geobsedeerd door geld en consumptie? O ja, en vooral dat ze dik zijn. Over de meeste clichés denk ik intussen genuanceerder. Maar dat laatste?

Toen ik in Connecticut uit de bus stapte, werd ik begroet door een gigantische vrouw. In mijn herinnering had ze de omvang van een goed doorvoede babyolifant. Ze zag er keurig uit en het verbaasde me dat er überhaupt kleding was in haar maat. Later zou ik horen dat er een reusachtige industrie is die gespecialiseerd is in het kleden van large Americans. Het woord ‘fat’ is natuurlijk uit den boze in die wereld; eufemismen als Missy, voor een kledinglijn in de grootste maten, zorgen ervoor dat ook een driehonderdponder zichzelf nog kan zien als een schattig, elegant meisje.

Niwue Amsterdam, goede staat, zonder DVD, 271 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Max westerman
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Amsterdam
Pagina's 271
Auteurs uit: Belgie of Nederland
Veel gelezen door Volwassenen
Fictie - Non-fictie Fictie
Kennisboeken Cultuur, Landen en steden
LITERATUUR & ROMANS Levenstijl Romans, Reisroman, Sociale roman
Hoofdlocatie in boek: VS
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
Beoordelen

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: In alle staten - Max westerman

Vaak samen gekocht