Het verstoorde leven - Dagboek van Etty Hillesum, 1941-1943

Auteur: Etty Hillesum
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 197

Vijfenzestig jaar na de dood van Etty Hillesum verschijnt een herziene, goedkope editie van haar dagboek, dat uitgroeide tot een wereldwijd fenomeen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,95
Boekentip
Omschrijving
Details

Het verstoorde leven, dagboek van Etty Hillesum, was toen het in 1981voor het eerst verscheen, direct een sensatie. De overweldigende aandacht voor wat Hillesum in de jaren 1941 en 1942 schreef, gaf het boek vleugels. Kunstenaars, musici, scenarioschrijvers, en theatermakers lieten zich door haar werk inspireren. Het werd over de hele wereld vertaald en gelezen, en bracht een stroom reacties op gang die voortduurt tot op de dag van vandaag.

Waarom? Etty Hillesum wordt herkend als een vrouw die het barbarendom het hoofd bood, zonder zelf in wanhoop en haat ten onder te gaan.

Ten onder gaan dééd ze, op 30 november 1943, in Auschwitz. Maar de stem die klinkt uit haar dagboeken, de liefde, haar onverwoestbaar geloof in de menselijke mogelijkheden, haar intens beleden en beleefde vriendschappen, en haar intelligente en sensitieve geest hebben veertig, vijftig, zestig jaar later honderdduizenden lezers bereikt.

Het is te danken aan Hillesums literaire begaafdheid dat haar dagboeken en brieven moeiteloos de tijden weten te doorstaan.

de Haan, goede staat, 197 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Etty Hillesum
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Pagina's 197
Auteurs uit: Belgie of Nederland
Fictie - Non-fictie Fictie
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
ROMANS-soorten Autobiografisch, Oorlogsroman
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht