Het verhaal van een landgoed door de eeuwen heen : Kasteel de Essenburgh

Auteur: Wiel Goossens
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Hardcover
Pagina's: 39
Verschijningsjaar: 2000 - 2010
De geschiedenis door de eeuwen heen van het kasteel in Hierden! Bondig samengevat in het in 2004 verschenen boekje ‘Het verhaal van een landgoed’- Kasteel De Essenburgh’, geschreven door Wiel Goossens.

Het boekje geeft een vrij compleet beeld van de historie van Kasteel De Essenburgh in Hierden. Aan de hand van de vele bewoners die het kasteel heeft gekend, neemt de auteur de lezers mee op een rondleiding door de geschiedenis. Veel namen van families passeren de revue, of zij er nu lang of kort hebben gewoond.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,50
Boekentip
Omschrijving
Details
Van de vermogende Harderwijker ambtsjonker Johan Coolwagen, die het kasteel liet bouwen (1639-1652), via latere eigenaren de families Noorman en Marquis, Arlandia van Croonenburgh en Anthony van Westerveld en de baronnen Sandberg naar mevrouw J. Goedkoop-De Jongh die het kasteel en landgoed bezat van 1928 tot 1942. Ook beschrijft het boekje in het kort de periode na 1943 toen het kasteel in gebruik was als respectievelijk een noodverzorgingshuis voor bejaarden, een opvanghuis voor Arnhemse vluchtelingen en een opvanghuis voor ex-bewoners van de Jodensavanne in Suriname. Bovendien wordt in het boekje de komst naar De Essenburgh beschreven van de huidige bewoners, de Norbertijnen die er in 1950 een priorij en studiecentrum stichtten, en de vestiging in de jaren zestig van wat nu het Vorming- en trainingscentrum De Essenburgh is. Het 40 pagina’s tellende boekje ‘Het verhaal van een landgoed - Kasteel De Essenburgh’, verschenen in januari 2004, is een uitgave van Kasteel De Essenburgh.
Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Wiel Goossens
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Pagina's 39
KENNIS & INFORMATIE Kastelen & monumenten, Naslagwerken, Nederlandse geschiedenis
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Vrouwen, Mannen
Fictie - Non-fictie Non-fictie
Uitvoering Hardcover
Conditie van het boek Goed
Verschijningsjaar 2000 - 2010
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht