De ommezwaai - Mirjam Elias

Auteur: Mirjam Elias
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 173
De exportmanager besloot tot een radicale ommezwaai en begon samen met zijn vrouw een ijssalon. 'Angst voor werk- loosheid is vaak een excuus voor gebrek aan lef om op te stappen,' meent de voormalig secretaresse die nu haar eigen bedrijfje heeft.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,50
Boekentip
Omschrijving
Details
Maar volgens de buschauffeur kan het welzijns- werk dat hij verliet, het mooiste werk zijn dat er is. Net als de buurtagent die nu zijn eigen kabelkrant vult, kon hij de bureaucratie en de machtsstrijd niet langer verdragen.

Mirjam Elias maakte voor de Volkskrant een serie over werk- nemers die hun lot in eigen hand namen. De redactie werd overstelpt met reacties van lezers. 'Ik wou en ik zou,' vertelde de huisvrouw die architecte werd. De meeste ommezwaaiers stonden echter voor de keuze tussen het verbeten gevecht om de eigen positie en de kwaliteit van leven. 'De ommezwaai' beschrijft hun succesvolle sprong in het diepe.

'Het leed en de frustratie van werknemers is niet te meten, de slapeloze nachten en de lege flessen zijn niet te tellen,' beaamt professor De Sitter. 'Ik voorspel een gigantische kentering rond de eeuwwisseling. Voortgestuwd door de technologische revolutie zal een totaal andere produktieorganisatie ontstaan. De lopende band en ongeschoolde arbeid verdwijnen, de be- staande hiërarchie en bureaucratie worden doorbroken. Wij leven aan de vooravond van revolutionaire veranderingen.'

'De ommezwaai' is een boek over de mogelijkheid van verandering en het weerlegt de pessimistische visie dat mensen de gevangenen zijn van hun omstandigheden.

Balans, goede staat, 173 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Mirjam Elias
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Balans
Pagina's 173
KENNIS & INFORMATIE Maatschappij, Persoonlijke ontwikkeling
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Nee
Fictie - Non-fictie Non-fictie
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht