37 Nietjes - Thomas Zijlma

Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 232
Het zal je maar gebeuren: 37 nietjes in je hoofd. De gezondheid van de altijd levenslustige, toen zeventienjarige Thomas Zijlma gaat opeens zienderogen achteruit. Aanvankelijk weet niemand wat hem mankeert, maar al snel wordt de waarheid pijnlijk duidelijk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,95
Boekentip
Omschrijving
Details

Thomas heeft zaadbalkanker in een vergevorderd stadium. In zijn buik, longen en hoofd worden honderden kwaadaardige tumoren gevonden. De kans op genezing is klein. Thomas ondergaat zware operaties en chemokuren. Wonderwel overleeft hij.

In het ziekenhuis leest Thomas het boek van Lance Armstrong, die net als hij dezelfde ziekte heeft overwonnen, en vindt hij een nieuwe passie: wielrennen. Wielrennen staat symbool voor zijn vechtlust en de wil om te leven. Nu, acht jaar later, zet hij zich - net als zijn grote voorbeeld - met wielrennen actief in voor de strijd tegen kanker. Hij bedwingt voor de tweede keer de gevreesde Alpe d'Huez. Met haarspeldbochten en een steile klim en dat zes keer op één dag! Maar opgeven is geen optie.

Met 37 nietjes vertelt Thomas het aangrijpende verhaal over levensbedreigend ziek zijn en hoe hij met ongeneeslijk optimisme, vechtlust en humor het leven weer heeft kunnen omarmen.

Eigenschappen

Eigenschappen

Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Bruna
Pagina's 232
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Vrouwen, Mannen
LITERATUUR Roman
Fictie - Non-fictie Fictie
VRIJE TIJD & SPORT Biografieën sport, Fietsen
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
ROMANS-soorten Autobiografisch
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht